Tanjung Puting - Reisverslag uit Kalimantan, Indonesië van Marja Wierda - WaarBenJij.nu Tanjung Puting - Reisverslag uit Kalimantan, Indonesië van Marja Wierda - WaarBenJij.nu

Tanjung Puting

Door: marjawierda

Blijf op de hoogte en volg Marja

30 Oktober 2011 | Indonesië, Kalimantan

28-10 Met 2 franse jonge mensen Helene en Maxim een een reis op een klotok(rivierboot) gehuurd bij een reisorganisatie en daarmee over de Sangai Kumai rivier op de jugle van Borneo in voor 3 dagen. Het eerste wat wij zagen waren drie wilde urang utang,moeder met een kleine baby en uiteindelijk een hele boze vader die een boom ging afbreken om ons weg te krijgen. Die eerste dag hebben we verder Langneus apen, Gibons, Makak en zilverlip apen gezien. De langneus apen maken enorme sprongen van boom naar boom, fantastisch om te zien. van de vogels heb ik een Hornbil((met enorme snavels, prachtig zwart en blauw) gezien en een king fisher een hele mooie turquoiae vogel met rood en als laatste een krokodil daardoor was het een geweldige dag. De voedingsplaatsen van de Urang zijn niet echt enerverend en met veel touristen. De Urang zelf, ja wat moet ik daar van zeggen, ze raken je. Vanwege de uitdrukking op een gezichten van wijs naar teder en ondeugend en soms heel boos. Ze lijken heel traag maar kunnen enorm snel zijn. De tweede dag had ik op een tracking plotseling een Urang aan mijn been hangen die mij stevig vast hield. De gids schrok zich rot maar het voelde absoluut niet bedreigend en haar greep was zachtaardig,echt heel bijzonder. De laatste dag hing er een hele kolonie vliegende honden (hele grote vleermuizen) in de bomen, echt honderden die allemaal gingen vliegen omdat wij ze verstoorden. zo'n mooi gezicht, zelfs de kaptein die al 15 jaar daar rond vaart had dit nog nooit gezien. En als toetje nog twee prachtige adelaars. Mensen het is daar zo mooi ik had er nog wel dagen kunnen blijven. Van Kumai ben ik direkt naar Pankgalan Bun gegaan. Ik stond daar in zo'n klein winkeltje igaretten te kopen toen de koopman plotseling voor mij ging zingen en daarna verzaligd uit riep Oh, I like you. De dagen konden niet meer stuk en wat een afsluiting. Groet en liefs van Marja. P.s. Lia wanneer hoor ik weer eens wat van jou,ik mis je. Ik bedoel Lia van de Camplaan.

• 30 Oktober 2011 - 18:28

Irene:

Ha lieve Marja,

Wat zijn je verhalen toch bijzonder en avontuurlijk en super om mee te maken!
    Ondertussen begin ik je wel te missen, zie je steeds vaker ergens lopen, en dan denk ik blij: he marja!, helaas ...steeds maar mis.
    dikke kus van Ireen

• 30 Oktober 2011 - 21:19

Lia:

Hai Marja...zat aandachtig je stukje te lezen en bij de laatste zin dacht ik...wat zie ik.. sigaretten.. en geen sigaartjes..ennn ook nog dat iemand jou wel "liked".....je gedraagt je toch wel daar hè?En plots zag ik mijn naam staan,moest erg hard lachen. Hier op de Camplaan gaat alles goed. Heb er een taak bij hè, dus nog drukker. Ben hartstikke oma aan het spelen....mooiste beroep van de wereld...wat een lekker ding joh ..kan mijn ogen niet van hem af houden.
    Heb al je verhaaltjes gelezen en zie dat je er volop van geniet. Jammer dat je geen foto's meer kan laten zien.Dus je ziet ik volg je en hou je zo stiekem in de gaten.
    Heel veel groetjes ... van lia van de camplaan.

• 31 Oktober 2011 - 11:36

Wijnand Aarts:

Lieve Marja
    Je maakt wat mee , he ?
    prachtige verhalen. Dat die Urang om jouw been was gestrengeld vertrouw ik niet. Was dat geen Indonesiër, verkleed als aap? Truc wordt daar dikwijls toegepast.Ga het hier in Brabant ook eens proberen.
    Groetjes
    Wijnand

• 31 Oktober 2011 - 16:20

Jolanda Elbersen:

he lieve Mar dat opgaan in de natuur en daarvan deel worden, voelen en zien wat er in dieren leeft, die aanraking en hoe dat jou raakt, ontroert me enorm en zou ik ook daar graag even met jou zijn! En zo ook onder de mensen, die man die roept, lijkt uit het niets...I like you, heb ik ook vaak met jou, gevoelslaag snap je... geniet maar lekker verder meis liefs Jo