Pekalongan - Reisverslag uit Kalimantan, Indonesië van Marja Wierda - WaarBenJij.nu Pekalongan - Reisverslag uit Kalimantan, Indonesië van Marja Wierda - WaarBenJij.nu

Pekalongan

Door: marjawierda

Blijf op de hoogte en volg Marja

03 November 2011 | Indonesië, Kalimantan

De 31ste ben ik naar Semerang Java. gereisd met het vliegtuig daar heb ik een minibus naar Pekalongan genomen,4 uur reizen. Pekalongan is het centrum van de Batik en ze hebben een prachtig klein museum met hele mooie batik.Het is een vrij grote stad, groter dan de planet zegt, het heeft ontzettend mooie koloniale gebouwen waar nu allemaal winkeltjes inzitten. ,s avonds heb ik een muziek avond meegemaakt en dat bestaat eruit dat mensen in het publiek liedjes zingen en de andere er op dansen. Als de voor hun"grote grijze vrouw gaat dansen dan gaat het dak er ook af.Wat zo grappig is dat de mannen met elkaar dansen, dat is niet zo grappig, maar als de inhoud van het liedje over verleiden of verliefd zijn gaat dan laten ze dat ook zien in hun dans. Met andere woorden ze verleiden hun mannelijke partner en hebben er zo'n plezier in.Heerlijk dat je jezelf kan uiten ongeacht of je met een man of een vrouw danst. Ik heb daar een vrouw ontmoet Paula, zij heeft mij Pekalongan voor een groot deel laten zien. Ik heb met haar naar bepaalde plekken gezocht maar dat is heel moeilijk, Pekalongan is de stad maar de stad is weer onderdeel
Negeri(negorij)
elke negeri heeft een hoofdman en diezou veel moeten weten of moeten kunnen verwijzen.Op administratie hoef je niet te zoeken want alles wordt na 30 jaar vernietig en je moet echt weten in welk deel je moet zoeken wil je antwoorden krijgen Dus daar eindigde mijn zoektocht.Morgen ga ik naar Yogjakarta de Borobudur , bekijken en de vele tempels die daar in de omgeving zijn. Dan moet ik het land uit omdat mijn visa verloopt dan ga ik even op en neer naar Singapore en heb ik weer een maand erbij. Er komt nu af en toe een klein beetje heimwee om de hoek kijken aan de andere kant zijn er zoveel fantatische dingen en mensen dat dit ook weer snel weggaat. Groet Marja

• 03 November 2011 - 06:43

Willemien:

wil jou wel eens zo verleidelijk zien dansen....
    hier alles ok: een van je orichideeen staat bij mij in de vensterbank prachtig te bloeien en morgen komen Bert en Ronja weer. Gezellig!
    veel plezier in singapore, moet ook boeiend zijn. dag lieverd

• 03 November 2011 - 11:02

Annet Flink:

Leuk dat je zoveel mensen ontmoet met wie je dingen onderneemt.
    Ingewikkeld zoals een stad in elkaar zit, hoe kom je daar dan achter ?
    Hier gaat het goed, tot nu toe goede uitslagen.
    Annet

• 03 November 2011 - 14:27

Marijke:

Mooie erna en marja ik lees het met plezier en merk dat je er van geniet zoveel te zien en te beleven, nieuwe kontakten die prettig zij is natuurlijk ook fijn in zo een ver lland
    Met veel groet
    Marijke

• 03 November 2011 - 15:08

Heidi:

Even een test of je dit kan lezen. Ik schrijf je zo even een mail en misschien kan je me dan even laten weten of je dit lezen kan, als ik niets hierover hoor dat ga ik er vanuit dat je dit nog steeds niet kan lezen!
    groetjes

• 03 November 2011 - 20:13

Dievrouwvdcamplaan.:

Hoi Marja,zal maar meteen reageren anders denk je misschien dat ik je weer vergeet. Mooi verhaal weer,wat maak je veel mee.Heb het gevoel dat je tijd te kort komt.Maak er nog maar een mooie tijd van en doe vooral rustig aan. Hier is nog niets veranderd,zelfs het weer is nog heerlijk.Nahhh..ik heb mij weer gemeld...op naar de volgende keer.
    Heel veel groetjes van camplaan..grapje...gr.lia....

• 04 November 2011 - 07:44

Jolanda Elbersen:

bijzonder dat je in Pekalongan geweest bent, plaats waar Andre geboren is en daarover te lezen. Hoop er ook ooit nog eens met Milou naar toe te reizen.Morgen eetgroep en zal ik op je proosten voor jouw verdere reis, maar ben je ook even bij ons. liefs Jo