Pangkalan Bun - Reisverslag uit Kalimantan, Indonesië van Marja Wierda - WaarBenJij.nu Pangkalan Bun - Reisverslag uit Kalimantan, Indonesië van Marja Wierda - WaarBenJij.nu

Pangkalan Bun

Door: marjawierda

Blijf op de hoogte en volg Marja

27 Oktober 2011 | Indonesië, Kalimantan

Vandaag geprobeerd om een gids te krijgen in Ketapang, helaas dat is niet gelukt. ik ga daarom naar Pangkalan Bun om daar naar de Urang Utang te gaan kijken. Ik stap op het vliegtuig om 7.50 uur. Groene voetstappen kan je hier bijna niet maken want de afstanden zijn enorm. Ik ben vandaag met een ocek(brommer)door Ketapang gegaan. Soms gaat dat eeuwige onderhandelen je de keel uit hangen. Heb je een afspraak dan moet je voor de terugweg weer onderhandelen of er wordt meer gevraagd. vandaag ben ik bij het afrekenen 10.000 rp onder de prijs gaan zitten voor de grao, je had het gezicht moeten zien van de vervoerder, heel erg gelachen nadat ik joke zei moest hij ook erg lachen. Een andere truc is om in pure wanhoop je armen in de lucht te gooien, veel theater en als je een muslim chauffeur hebt "wat zou allah daar van zeggen als hij kijkt" (die heb ik van GGeof een australier)Nou ik hoop dat het vandaag lukt om in het
tanjung Puting park te komen

• 27 Oktober 2011 - 05:54

Willemien:

theater maken is aan jou wel besteed. ik vertrouw er helemaal op dat je zo tienduizenden roepies bij elkaar weet te spelen. weglopen helpt trouwens ook! groet de urang utangs van me: is familie :)

• 27 Oktober 2011 - 14:17

Jolanda Elbersen:

je raakt al aardig ingeburgerd zo te lezen Mar, door jouw indonesische gewoonten en jouw humor en theatrale talenten komen nu ook goed van pas blijkt

Verslag uit: Indonesië, Kalimantan

Lembongan en Ubud

14 November 2011

Sanur
Marja

Indonesië 3 maanden lang. Eerst op bezoek bij Berend een buurjongen uit Badhoevedorp. Hij heeft mij uitgenodigd in zijn huis op Lombok. Een onverwacht cadeau. Een vertrouwd gezicht in een vreemde omgeving, fijn.

Actief sinds 01 Aug. 2011