Bali Sanur en nog een keer Borobudur
Door: marjawierda
Blijf op de hoogte en volg Marja
11 November 2011 | Indonesië, Kalimantan
Er was een hele mooie prinses die werd uitgehuwlijkt aan de heerser, de sultan van Sailandra. Zij wilde dit helemaal niet en na goed overleg met een kunstenaar die ook archetect was, gaf zij hem de opdracht een gebouw te ontwerpen van stenen zonder dat het gemetseld zou worden als eerbetoon aan haar godsdienst. Zij zou pas met de sultan trouwen als dit gebouw af was.Daarbij komt dat het ook nog binnen een bepaalde tijd af moest komen. De sultan die zich voor een onmogelijke taak zag staan, liet zich niet uit het veld slaan. 60.000 stenen moest hij laten komen en duizende werkers en kustenaars. Het moest wel het mooiste gebouw worden in de wereld.De sultan had en enorme taak, bijna onmogelijk. De prinses verheugde zich er al op dat zij nooit met de sultan zou hoeven trouwen. Maar wat bleek, de dag voor de trouwdatum was het gebouw bijna klaar, diep inde acht werkte men aan de laatste prachtige beelden. De prinses, bleek om haar neus, riep al haar bedienden, wat moest zij doen.Een pienter meisje zei: maak licht dan gaan de hanen kraaien, een nieuwe dagg is dan geboren. De prinses riep al haar bedienden en midden in de nacht maakten zij licht met fakkels en spiegels, de hanen gingen kraaien en de tempel was niet af. De sultan ontstak in razernij toen hij dit hoorde en riep dee goden aan,deze waren zo vertroornd op de prinses dat zij haar in een zouten pilaar veranderde. Nu is het zo, datt ik denk dat de Sultan haar een kopje kleiner heeft gemaakt en de vader van de prinses, die zeker geen oorlog wilde en de sultan ook niet. Zij hebben daarom zout gedeeld en dit is een oud gebruik als je zout deelt dan ga je niet oorlog voeren.Heeft iemand een ander idee?
11 November 2011 - 09:45
Heidi:
Wat een verwend nest zeg...mag je met de sultan van Sailandra trouwen DE SULTAN VAN SAILANDRA zijne majesteit van Sailandra hoogeacht in al zijn aanwezigheid en koninklijke sultanigheid.
De goede man heeft zo zijn best gedaan om dat domme prinsesje te plezieren..neeeeee en wat krijgt hij????? Stank voor dank! Net als de sultan van Sailandra ben ik danig vertoornd. Kijk om in een zoutpilaar verandert te worden, vind ik wel een beetje ver gaan..stel dat het zout gewonnen is en in mijn zoutpotje is beeindigd, dan eet ik prinses!!!!
Dat doet mij toch wel enigzins schrikken!
Zouden we de tijd terug kunnen draaien, zou ik zeggen na alle list en bedrog de sultan had moeten zeggen. Yooo chick je kan me wel belazeren maar daar trapt deze dude niet in, dus tja je ontkomt je lot niet hot babe, vanaf nu delen wij iedere dag de lakens! Zo even mn zoutpotje legen en op naar Maarssenbroek en gauw die listige prinses proberen te vergeten! Ajuuuuuuus