Kelimutu komodo eilanden
Door: marjawierda
Blijf op de hoogte en volg Marja
04 Oktober 2011 | Indonesië, Batavia
alhoewel helaas er is heel wat negativiteit opgeruimd dus. De rit was heel bijzonder, los van de prachtige vergezichten en ravijnen, werd mij ook gevraagd of ik in een of twee kamers wilde slapen. Het antwoord van twee kamers, dus voor ieder een werd niet direct geaccepteerd. Maar goed, wij zijn eruit gekomen. Op mijn kreet for god sake man i am a nenek(grootmoeder)gaf hij op.
28-09 Rinca eivanlanden onderdeel van de Komodo eilanden. Een fantastische boot het ziet er uit als een piratenboot, ik heb op hetdek geslapen, echt geweldig de melkweg was zo duidelijk te zien Hele leuke mensen aan boord. De dragons zijn heel indrukwekkend, het zijn de enige pre historische dieren op aarde en alleen op die plek. Als zij je bijten dan word je ernstig ziek of je gaat dood, zij hebben de meest gevaarlijke bacterien in hun bek zitten van de wereld.4 dagen op de boot onbewoonde eilanden aangedaan en gesnorkeld een behoorlijke storm gehad op zee, windkracht 8, dus ja, het was heel avontuurlijk. Nu ben ik voor een paar dagen terug op Lombok en dan vauit Bali de rest van de wereld in.
Het is allemaal heel mooi maar de downside is dat je minimaal van 4 tot 12 uur aan het reizen ben, meestal van 8 tot 12 uur.Ik heb nu zelf een notebook dus ik kan iets eerder wat schrijven.
De wegen zijn heel bijzonder van goed tot zeer slecht. Er is een ijzerenvangr ail bij een plek waarvan je denkt is dit nu nodig en eer zijn bamboe vangrails op plekken waarvan je denkt nog even en ik rol zo door de bamboe heen het ravijn in.
Dat is niet helemaal ondenkbaar.Bijvoorbeeld men haalt rotsblokken onderaan de berg die langs de zeer smalle weg loopt.Op een gegeven moment komt de berg dan vanzelf wel naar beneden, rakelings langs de bus waar ik in zat en dat geeft een hoop plezierige spanning. Inmiddels doet het mij ook zoveel niet meer en oe en aah en juich ik ook mee,we leven toch nog, geen probleem.Dag lieve allemaal
02 November 2011 - 12:32
Monique Schot:
Hi Marja, zoals ik het nu begrijp zit je op Kalimantan. Wij zijn alweer 3 wk thuis en weer in het normale en koude Hollandse weer terecht gekomen. Ik was bnwd of je vanuit de bus nog snel op je logeeradres aangehomen was. Tot snel gr. Monique. -
02 November 2011 - 12:32
Monique Schot: